top of page

Anna Plana Suriñach

Passió per a disfrutar la vida

Hola! Sóc l'Anna Plana i Suriñach, tinc 20 anys i visc a Sant Quirze de Besora, un petit poble situat al nord de la comarca d'Osona. Actualment realitzo el grau d'Educació Social a la Universitat de Vic, una formació que em permet conèixer com és de important la figura de l'educadora social en la nostra societat. Com a futura educadora social, estic molt interessada a treballar en l'àmbit de la diversitat funcional, ja que considero que aquestes tenen moltes capacitats, sovint algunes d'elles invisibilitzades per la societat. 

​

Em defineixo com una persona que m'encanta viure la vida, ja que sempre he considerat que mai aprofitem tots els moments que ens regala. Per tant, mai he rebutjat totes aquelles coses noves que em porta la vida.

​

Soc una persona aficionada a l'esquí i a les caminades i pedalades amb amics, companys i família. En cap moment rebutjo fer una cervesa amb una posta de sol. 

llac de jutglar.JPG

Coneixements previs sobre les TIC 

-       Què sabeu sobre la relació entre les tecnologies de la informació i la comunicació i l’educació social?

​

Les TIC permeten guardar la informació confidencial del centre en forma digital, així com també compartir idees amb altres professionals de l’educació social. A més, aquestes permeten treballar en xarxa. Finalment, considero que amb les TIC podem dur a terme accions educatives molt riques pels educands.

 

-       Quins coneixements / competències teniu?

​

S’ha adquirit el Certificat ACTIC nivell bàsic, ja que les noves tecnologies són motivadores per a la meva vida personal. Per altra banda, tinc competències digitals bàsiques, com per exemple seria utilitzar les aplicacions bàsiques per a utilitzar l’ordinador, mòbil, etcètera. 

​

-       Quines experiències digitals teniu?

​

Tal com s’ha esmentat anteriorment, tinc competències bàsiques entorn a les noves tecnologies que utilitzo, és a dir, l’ordinador i el mòbil. Per tant, tinc coneixements entorn al PowerPoint, Word, Excel, Whatsapp, Instagram, Facebook, etcètera. Per altra banda, a causa d’editar la pàgina web del negoci familiar també mostro coneixements sobre edició de pàgines webs. 

A més, arran de realitzar diferents treballs domino l’aplicació Canva per a la realització de treballs creatius. Finalment, a causa que em motiva realitzar vídeos, també tinc coneixements enfront a la creació i edició de vídeos. 

​

-       Quines expectatives teniu sobre l’assignatura?

​

M’agradaria que arran d’aquesta pogués conèixer més a fons la relació entre les TIC i l’educació social i com són de importants aquestes per a desenvolupar la nostra tasca. Per altra banda, m’agradaria treballar la teoria a partir de la pràctica, és a dir, no només treballar la teoria sinó que posar en pràctica la teoria adquirida. 

A més, m’agradaria aprendre noves funcions de les Tic, així com també adquirir més competències i habilitats  entorn aquestes.

Reptes i presa de decisions

Realitzar l’assignatura de Projectes Socials i Tecnologies de la Informació i la Comunicació des d’un principi ja havia estat un  gran repte per a mi, ja que cap assignatura al llarg del grau universitari s’havia basat a crear un blog com a metodologia d’aquesta. 

Pel que fa al blog, es podria dir que aquest ha estat el repte més gran per a mi, ja que personalment mai havia utilitzat l’aplicació Wix. Per tant, el primer dia de classe quan es va rebre la notícia que l’assignatura constava de crear un blog va ser molt impactant per a mi, ja que considerava que no tenia les habilitats suficients per aconseguir crear aquest. Tot i això, considerava que el Wix seria una aplicació que ens seria útil per a realitzar el blog però no per a aconseguir els resultats que nosaltres voldríem obtenir. Per aquesta raó, vaig considerar oportú utilitzar l’aplicació Wordpress , ja que aquesta ens podria oferir més dissenys per a la realització de la pàgina web. Finalment, amb les membres del grup vam optar per a utilitzar el Wix, ja que creiem que si erem constants en el treball podríem aconseguir un bon resultat. 

Un dels altres reptes que m’he trobat al llarg de l’assignatura ha estat la metodologia utilitzada per a estudiar la teoria, ja que aquesta consistia en fer grups i en treballar-la conjuntament i, finalment, explicar-la a l’aula mitjançant una presentació. Personalment, utilitzar aquesta metodologia per a mi ha estat un repte, ja que la classe de tercer d’Educació Social ens caracteritzem per ser un grup amb poca cohesió i amb molts grups petits dins del gran grup. Per tant, realitzar aquestes activitats amb altres companys i companyes d’aula que potser mai havíem mantingut una conversació, ha provocat que la relació i la comunicació entre nosaltres  millorés favorablement. 

Com a tancament de l’assignatura se’ns va demanar a tots els grups i les parelles de fer una presentació oral per a cada treball realitzat. Aquestes, també van ser un repte per a mi, ja que se’ns posava a prova, és a dir, se’ns valorava la tasca i, sobretot, el nostre esforç. Al llarg de les presentacions, em mostrava molt nerviosa, tot i això, un cop acabades podia tornar a dir que havia superat un altre repte que se m’havia creuat pel camí. 

Per a concloure, tots aquests reptes que se’ns han anat posant per davant s’han superat dia a dia gràcies a la constància i esforç que s’hi abocava. A més, ara com ara considero que aquests reptes s’han transformat en aprenentatges molt enriquidors, ja que arran d’aquests s’han après milions de coses. 

Coneixements adquirits

En un punt final de l’assignatura puc confirmar que se m’han posat molts reptes al davant, però que aquests els he superat amb èxit, ja que aquests s’han sobrepassat gràcies a la constància a l’hora de realitzar les activitats. Per altra banda, les tasques a realitzar em motivaven per a tirar endavant, ja que només a partir de la realització d’aquesta es podia aconseguir un producte final, el blog. 

Ara per ara encara confirmo que la tasca d’haver de crear un blog ha estat el repte més gran per a mi, ja que en un principi de l’assignatura em veia sense eines i incapaç de poder crear aquest. No obstant això, considero que al llarg del semestre he desenvolupat moltes competències envers la creació i edició de blogs, com per exemple conèixer més a fons totes les funcions que se t’ofereixen en l’utilitzar un editor de pàgines web. 

​

Per altra banda, realitzar la tasca de crear i editar constantment un blog m’ha ensenyat que amb les TIC has de tenir molta paciència, ja que a vegades aquestes poden ser difícils d’utilitzar, com seria en el cas del blog. Però en aquest cas, tal com es va esmentar en el seu dia a l’apartat anterior, haver d’aconseguir un producte final avaluatiu va ser la raó per a tirar endavant i voler aconseguir un resultat satisfactori per a nosaltres. 

​

Pel que fa a la metodologia utilitzada per a treballar la teoria, considero que ha estat molt correcte, ja que un cop explicada aquesta s’ha aplicat a la pràctica, és a dir, el blog. Tal com es va esmentar a l’apartat anterior, per a mi era un repte haver de crear grups per a treballar la teoria i després exposar-la a la resta de companys i companyes d’aula, ja que el grup de tercer d’Educació Social ens considerem un grup poc cohesionat i amb poca comunicació entre nosaltres. No obstant això, actualment considero que ha estat molt encertat treballar la teoria d’aquesta manera, ja que ens ha permès comunicar-nos amb companys i companyes d’aula que potser mai havíem mantingut una conversació. 

​

Com a conclusió, l’assignatura de Projectes Socials i Tecnologies de la Informació i la Comunicació m’ha fet aprendre com són d’importants les noves tecnologies a la nostra vida diària, així com el bon ús que n’hem de fer d’aquestes. Per altra banda, l’aprenentatge que segurament subratllaria més en aquest apartat són totes les competències que he adquirit gràcies a la creació del blog, ja que arran d’aquest les membres del grup hem pogut plasmar la tasca realitzada durant dos mesos. 

​

Des del meu punt de vista, considero que és una assignatura essencial per a realitzar al grau d’Educació Social, ja que aquesta et fa observar la realitat sobre els usos de les TIC als centres socioeducatius, així com també et fa reflexionar sobre altres elements. 

bottom of page